Працівники Google мають доступ до записів домашніх пристроїв AI — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівники Google мають доступ до записів домашніх пристроїв AI

Фондовий ринок
1022
Компанія визнала, що працівники можуть прослуховувати записи, зроблені Google Assistant, після того, як до мережі стався витік датськомовних записів.
Про це повідомляє видання The Guardian.
Google розслідує витік внутрішньої інформації. Записи були отримані бельгійською громадською мережею мовлення VRT, яка прослухала більше тисячі аудіозаписів і виявила, що 153 були записані випадково.
Додаток Google Assistant автоматично записує аудіо, коли користувач запускає його фразою пробудження, наприклад, “окей, Google”.
У компанії Google кажуть, що підрядники слухають записи, щоб краще зрозуміти мовні закономірності та акценти, і зазначають, що записи можуть використовуватися компанією в рамках користувацьких умов. Ця функція може бути вимкнена, але це означає, що “Google Assistant втрачає більшу частину свого персоналізованого підходу”.
Представник компанії заявив, що тільки 0,2% всіх записів доступні людям для транскрипції, і що аудіофайли позбавлені ідентифікаційної інформації користувачів.
Однак в звіті VRT знайшли записи користувачів, в яких містилася інформація, що ідентифікує користувача, в тому числі адреса та особиста інформація, наприклад, коли сім’я обговорює своїх онуків по імені, користувач обговорює своє сексуальне життя, і користувач, що розповідає як швидко росте його дитина.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас