У Мексиці зійшов з конвеєра останній Volkswagen "Жук" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мексиці зійшов з конвеєра останній Volkswagen "Жук"

Технології&Авто
914
На заводі Volkswagen в мексиканському місті Пуебла в середу з конвеєра зійшов останній автомобіль моделі VW Beetle (“Жук”).
Під бурхливі оплески робітників і звуки народної музики маріачі сріблясто-блакитна машина пыд час урочистої церемонії проїхала всього кілька десятків метрів. Потім її буде передано в музей.
“Volkswagen закриває в Мексиці дуже важливу і успішну главу своєї історії”, – йдеться в повідомленні місцевої “дочки” німецького автовиробника.
VW Beetle – спадкоємець легендарного Volkswagen Kafer, що вироблявся з 1938 року по 2003 рік і вважається наймасовішим автомобілем в історії, що випускався без значних змін базової конструкції.
Оригінальний Kafer був розроблений в 1930-х роках за дорученням Адольфа Гітлера відомим конструктором Фердинандом Порше, зазначає Deutsche Welle. Машина відрізнялася компактними габаритами і незабаром перетворилася на практично народну марку.
З 2003 року стала випускатися модернізована версія – New Beetle. З 2011 року дебютувало друге покоління VW Beetle.
Завод в Пуебла був одним з основних виробників цієї моделі для ринку Мексики та інших країн Латинської Америки. Всього за майже 70-річну історію під маркою Volkswagen Kafer було вироблено близько 21,5 млн автомобілів, зазначає агентство dpa.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас