Компанія-"прокладка" заробила десятки мільйонів на залізничних квитках - УЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія-"прокладка" заробила десятки мільйонів на залізничних квитках - УЗ

Кримінал
7399
Розробник онлайн-системи продажу квитків – фірма Уніт – стала “прокладкою” між Укрзалізницею і клієнтами при купівлі квитків через Інтернет.
Про це повідомив директор філії «Головний інформаційно-обчислювальний центр» АТ «Укрзалізниця» Олександр Войтко, зазначається на сайті Укрзалізниці.
“Впродовж 2017-2018 років керівники цієї приватної компанії в змові з колишніми працівниками Укрзалізниці заволоділи коштами товариства на загальну суму близько 51,2 млн грн. Усі факти щодо незаконної діяльності передані до правоохоронних органів”, – ідеться в повідомленні.
За його словами, «Уніт» розробив сайт онлайн-продажу квитків booking.uz.gov.ua таким чином, щоб при оплаті квитків банківськими картками використовувався платіжний шлюз.
«Це фактично платіжний майданчик-посередник між сайтом продажу квитків та банками-еквайрами, через який проводяться транзакції купівлі-продажу квитків. У ході перевірки ми встановили, що, як не дивно, компанія-розробник прописала на сайті власний платіжний шлюз — Plategka.com. Після чого вони уклали низку «ексклюзивних» угод з банками-еквайрами в якості «агента», згідно з якими банки зобов’язані виплачувати ТОВ «Уніт» так звану «винагороду агенту» в розмірі 0,8% за кожну успішну транзакцію купівлі пасажирами квитків», — зазначив Олександр Войтко.
Укрзалізниця вважає такі дії незаконними, адже угода між Укрзалізницею та ТОВ «Уніт» не передбачала використання шлюзу компанії-розробника.
З метою відновлення справедливої конкуренції під час продажу квитків Укрзалізниця оголосила відкриті торги щодо закупівлі двох послуг: платіжного шлюзу та підтримки веб-сервісу. Одразу після цього ТОВ «Уніт» було розпочато компанію з блокування вказаних закупівель шляхом системного подання необґрунтованих скарг до Антимонопольного комітету України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас