На ЧАЕС ввели в експлуатацію новий конфайнмент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ЧАЕС ввели в експлуатацію новий конфайнмент

Енергетика
400
Євросоюз у середу, 10 липня, передав Україні в експлуатацію новий постійний саркофаг над четвертим блоком Чорнобильської атомної електростанції.
Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.
Відтепер Україна відповідає за обслуговування конструкції, а також за демонтаж первинного саркофага, який був побудований відразу після аварії.
“ЄС вітає офіційну передачу українській владі постійного саркофага – нового безпечного конфайнменту (НБК), який побудували на місці катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції 1986 року”, – йдеться в повідомленні.
Крім того, в представництві відзначили, що очікують якнайшвидшого завершення будівництва нового тимчасового сховища використаного ядерного палива.
“Це буде ще одним великим кроком для перетворення епіцентру трагічної аварії 1986 року на стабільне та екологічно безпечне місце”, – підкреслили делегації ЄС.
“Через 22 роки після організації Чорнобильського фонду “Укриття” новий безпечний конфайнмент запущений в експлуатацію і передається Україні. Міжнародна спільнота зібрала 1,5 млрд євро на реалізацію проекту. Внесок Європейського банку реконструкції і розвитку становить понад 700 млн євро. НБК прослужить, мінімум, 100 років і допоможе вирішувати завдання розбирання саркофага над четвертим реактором”, – написав у Facebook старший радник із зовнішніх зв’язків ЄБРР Антон Усов.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас