Конкуренція між Airbus і Boeing зростає через кількість поставок літаків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конкуренція між Airbus і Boeing зростає через кількість поставок літаків

Фондовий ринок
687
Європейський авіакосмічний концерн Airbus SA за підсумками поточного року може обійти американського конкурента Boeing Сo. по числу поставок літаків.
Поставки Airbus зросли на 28% за першу половину 2019 року, йдеться в повідомленні концерну. Компанія поставила 389 літаків у порівнянні з 303 літаками за аналогічний період роком раніше і може поставити рекордну кількість лайнерів за підсумками всього 2019 року.
Тим часом Boeing за перші шість місяців поточного року скоротив поставки на 37% – до 239 літаків, тоді як роком раніше цей показник становив 378 літаків, повідомляється в прес-релізі компанії.
При цьому Boeing третій місяць поспіль не поставив жодного літака 737 MAX, які є основним джерелом прибутку компанії, відтоді, як регулятори в березні заборонили комерційні рейси цих лайнерів через дві авіакатастрофи.
Airbus раніше оприлюднила плани збільшити виробництво літаків A320neo, які є безпосередніми конкурентами Boeing 737 MAX. Тим часом керівництво Boeing повідомило, що зосереджено на тому, щоб домогтися відновлення експлуатації MAX, і розповість про плани, що стосуються виробництва, як тільки цієї мети буде досягнуто.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас