"Укренерго" виставить рахунки за свої послуги в липні за двома тарифами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укренерго" виставить рахунки за свої послуги в липні за двома тарифами

Енергетика
960
НЕК “Укренерго” через призупинення судом дії червневого рішення НКРЕКП про встановлення компанії тарифів на 2 півріччя виставить рахунки за свої послуги в липні за двома тарифами.
Про це повідомляється в прес-релізі НЕК.
Що рекомендує “Укренерго” – оплачувати рахунки за свої послуги саме за тарифами, зазначеними в графі “рекомендовано до сплати”.
Що це дасть – забезпечить виконання функцій, покладених на компанію в новому ринку електроенергії, і підтримає операційну безпеку енергосистеми.
“Укренерго” зможе в повному обсязі виконувати свої спецзобов’язання, в які входить виплата Гарантуваному покупцю різниці між ринковою ціною електроенергії з ВДЕ і “зеленим” тарифом, а також закупівля електроенергії для компенсації технологічних втрат в мережах.
НКРЕКП розробляє проект постанови, якою буде встановлено новий тариф “Укренерго” з 1 серпня 2019 року:
  • Його планується встановити на рівні 312,12 грн/МВт-год, або на 10,2% менше від оскаржуваного в судах (347,43 грн/МВт-год).
Це пов’язано зі зменшенням витрат на придбання електроенергії для компенсації технологічних втрат, вартість якої визначається з урахуванням ціни електроенергії НАЕК “Енергоатом” на електронних аукціонах (80%) і середньою ціною електроенергії на “ринку на добу вперед” (20%).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас