Держава продає київський центральний автовокзал та 6 автостанцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава продає київський центральний автовокзал та 6 автостанцій

Казна та Політика
1076
Фонд державного майна України продає компанію Київпассервіс, якій підпорядковується 6 автостанцій у Києві, серед яких Центральний автовокзал Києва.
Про це повідомив голова Фонду держмайна Віталій Трубаров.
Зазначається, що на продаж виставлять державний пакет акцій у «Київпассервісі» у розмірі 99,9% акцій. Його держава оцінила у 195,9 мільйона гривень.
«Це об’єкт малої приватизації, відповідно, аукціон відбудеться в системі ProZorro.Продажі 14 серпня 2019 року», — повідомив Трубаров.
Київпассервіс володіє шістьма автостанціями (АС) столиці: АС Поділ, АС Дарниця, АС Полісся, Центральний автовокзал, АС Південна, АС Дачна, а також вісімнадцятьма автостанціями у Київській області.
Потенційний покупець буде зобов’язаний продовжувати роботу автостанцій, а також протягом 6 місяців погасити борги із зарплати їх працівникам.

Довідка Finance.ua:

  • План з приватизації на 2019 рік за півроку виконали на 1,6%. Зокрема, Мінфін позичив за січень-червень близько 241,7 мільярда гривень. Це на 30,7 мільярда гривень більше, ніж держава віддала за обслуговування та виплату боргу за цей період.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас