Німецька промисловість переходить на неповний робочий день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецька промисловість переходить на неповний робочий день

Світ
26583
Німецька промисловість очікує зростання числа трудящих, переведених на неповний робочий день.
Згідно з результатами опитування, 8,5% від загального числа німецьких компаній в переробній промисловості планують в найближчі три місяці перейти на неповний робочий день. Це найвищий показник з 2013 року.
Наприкінці 2017 року неповний робочий день був у планах у рекордно низького числа підприємств переробної промисловості (0,4%). Відтоді цей показник майже безперервно зростав, досягнувши влітку 2018 року позначки в 2,6%.
“Ослаблення економічного зростання починає позначатися на ринку праці”, – коментує результати дослідження Тімо Вольмерсхойзер, глава відділу ifo, що займається кон’юнктурними прогнозами.
За його словами, німецька промисловість з середини 2018 року перебуває в рецесії, і неповний робочий день – один з варіантів збереження робочих місць у складні для економіки часи.
За даними Федерального агентства з праці, в квітні 2019 року перехід на неповний робочий день торкнувся майже 44 тисяч осіб, що в три з гаком рази перевищує показник квітня 2018 року (13 тисяч осіб).
Газета Süddeutsche Zeitung повідомляє, що в лютому 2019 року додаткові виплати від держави в зв’язку з переведенням на неповний робочий день отримували 44,5 тисячі осіб.
Крім того, німецькі компанії в переробній промисловості в найближчі три місяці планують більше людей звільнити, ніж прийняти на роботу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас