Державні компанії не заплатили до бюджету близько третини передбачених законом дивідендів — Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державні компанії не заплатили до бюджету близько третини передбачених законом дивідендів — Мінфін

Казна та Політика
305
Низка найбільших державних компаній не виплатили дивіденди зі свого прибутку до бюджету, що зумовило недовиконання плану з надходження дивідендів на 35,9%.
Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів України.
Загалом до бюджету надійшло 23,2 мільярда гривень дивідендів від державних компаній, що на 13 мільярдів гривень менше, ніж передбачено законом.
Найбільше недоплатив до бюджету Нафтогаз. Так, державна компанія сплатила лише 4 мільярди гривень — третину від передбаченої законом суми. Таке рішення компанія ухвалила після того, як оскаржила постанову уряду, відповідно до якої мала б заплатити до бюджету 90% свого прибутку за 2018 рік.
«Менше за ухвалений урядом норматив сплатили також Центренерго та Турбоатом, які перерахували до Державного бюджету відповідно 195 млн грн та 265 млн грн (що становить близько 50% суми дивідендів, яка підлягає сплаті до Державного бюджету)», — повідомляють у Мінфіні.
Також не перерахувала до бюджету дивідендів «Укрнафта», 50%+1 акція якої належить державному Нафтогазу.
Також державний бюджет недоотримав дивідендів державних компаній через гірші фінансові показники, ніж очікувалося під час ухвалення закону про бюджет на 2019 рік.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас