Рівень повернення на активи ФГВФО впав до 6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень повернення на активи ФГВФО впав до 6%

Кредит&Депозит
228
Рівень повернення на активи (співвідношення ціни продажу до балансової ціною активу) за два роки впав в 7 разів.
Про це повідомила заступник директора-розпорядника ФГВФО Светалана Рекрут у четвер під час круглого столу, організованого Фондом.
«6% – це нинішній кумулятивний рівень продажів Фонду. Він був 44% два роки тому, потім поступово знижувався, і зараз це 6%, і будемо відверті, ми очікуємо, що він буде знижуватися і надалі», – заявила Світлана Рекрут.
Ймовірно, рівень конверсії впаде ще вдвічі.
«Якщо рахувати повернення на активи тільки за рахунок продажів, то ми очікуємо, що він опуститься до 3%. Але якщо ми говоримо про рівень повернення на активи не тільки від продажу, але і від погашення, і від управління, то зараз він перебуває на рівні 8%, і я не думаю, що він буде знижуватися», – підкреслила Світлана Рекрут.
Але оскільки в Україні на торги виставляється заборгованість з відсотками, тоді як в іншому світі – тільки заборгованість, то 3% в перерахунку на міжнародну практику дають 5-6% повернення на активи.
Перший заступник голови Ради НБУ Тимофій Милованов навів досвід інших країн: найкращий досвід recovery rate у Індонезії, яка повернула 31,4%, Малайзії – 34%, Південна Корея – 29%.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас