Світові ціни на продовольство впали вперше за півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на продовольство впали вперше за півроку

Світ
445
Світові ціни на продовольство трохи знизилися в червні в порівнянні з травнем і практично зрівнялися з показником річної давності.
Про це йдеться в прес-релізі Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO).
“Зокрема, індекс цін на продовольчі товари FAO за підсумками червня склав 173 пункти, що на 0,5 пункту, або 0,3%, нижче від травневого показника, але трохи вище від рівня відповідного місяця минулого року в 172,7 пункту. FAO відзначає , що зниження цін на молочну продукцію та рослинні олії нівелювало зростання цін на зернові, цукор і м’ясо. у результаті загальний індекс знизився вперше після п’яти місяців зростання”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що індекс цін на молочну продукцію в червні знизився в місячному оючисленні на 26,9 пункту, або 11,9%, до 199,2 пункту. “Червневе зниження цін було викликано збільшенням обсягів експортної пропозиції і слабким імпортним попитом.
У релізі підкреслюється, що індекс цін на м’ясо склав у червні 176 пунктів, що на 2,6 пункту (1,5%) вище за рівень травня.
Організація зазначає, що в червні зросли котирування баранини, свинини і м’яса птиці під впливом активного імпортного попиту, особливо з боку країн Східної Азії. Індекс цін на зернові в червні склав 173,2 пункту, що майже на 11 пунктів, або 6,7%, вище від травневого показника.
“Причиною такого збільшення стало різке зростання експортних котирувань кукурудзи, що підвищуються третій місяць поспіль”, – йдеться в повідомленні FAO.
Індекс цін на рослинні олії в звітному місяці знизився на 2 пункти, або 1,6%, в порівнянні з минулим місяцем, склавши 125,5 пункту і досягши найнижчого рівня з грудня 2018 року.
“Це зниження викликане перш за все ослабленням котирувань пальмової та соєвої олій, при цьому ціни на соняшникову і ріпакову олію незначно зросли”, – пише FAO.
Індекс цін на цукор склав 183,3 пункту, що на 7,4 пункту (4,2%) вище травневого рівня. На світових цінах на цукор, на думку організації, значною мірою позначилося зростання курсу бразильського реала до долара США.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас