ПриватБанк виграв суд щодо кредиту рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк виграв суд щодо кредиту рефінансування

Фондовий ринок
468
ПриватБанк здобув перемогу у Верховному Суді у спорі з майновими поручителями за кредитом рефінансування НБУ ПрАТ “Ерлан”, яке раніше у банку називали пов’язаною особою з колишніми власниками банку.
“2 липня Велика Палата Верховного Суду підтримала правову позицію ПриватБанку в спорі з майновим поручителем за кредитом рефінансування НБУ ПрАТ “Ерлан”, що намагався розірвати іпотечний договір через націоналізацію банку та вивести з-під застави майно вартістю понад 600 млн грн. Але ПриватБанк переконав суддів Великої Палати в необґрунтованості заявленого позову та здобув важливу перемогу у справі”, – вказали у банку.

Вибрати карту ПриваБанку

Як повідомили в банку, це чергове з позитивних рішень Верховного Суду, але перше, постановлене Великою Палатою, яке “дозволить банку сформувати ефективну для себе судову практику в цій категорії справ”. “Судовий процес у справі № 910/15484/17, в якому майновий поручитель ПрАТ “Ерлан” (ТМ “Біола”) намагався розірвати іпотечні правовідносини, тривав з 2017 року”, – додали у банку.
“Крім того, інший майновий поручитель ПриватБанку ТОВ “Укрінтерінвест” у справі № 910/15498/17, що розглядалась 2 липня Великою Палатою Верховного Суду, відмовився від позову до банку про зобов’язання погасити кредит рефінансування, фактично підтвердивши правоту та перемогу банку в цьому судовому спорі, що тривав два роки”, – зазначили у фінустанові.
Додамо, раніше ПриватБанк називав ПрАТ “Ерлан” пов’язаною особою з колишніми власниками банку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас