Google працює над аналогом AirDrop для Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google працює над аналогом AirDrop для Android

Фінтех і Картки
434
Функція Android Beam, яка використовує технологію NFC для передачі файлів між смартфонами на базі Android, буде видалена в Android Q. На зміну цій функції прийде нова, яка зараз тестується розробниками Google і називається Fast Share.
Нагадаємо, функція Android Beam була вперше представлена ​​в 2011 році в Android 4.0. Вона дозволяла здійснювати передачу файлів між двома смартфонами. У березні цього року з’явилася інформація про те, що в новій версії мобільної платформи цієї функції не буде, а тепер ці дані були підтверджені.
Нова функція Fast Share зараз тестується в бета-версії Android Q і доступна власникам пристроїв Pixel 3 XL. Інтеграція функції в бета-версію ОС наочно демонструє, як буде відбуватися обмін файлами після широкого розгортання нової програмної платформи.
Згідно з наявними даними, Fast Share дозволить передавати між двома смартфонами текстові файли, посилання, фотографії та ін. При цьому не потрібне підключення до мережі Інтернет, а увімкнути функцію можна буде в меню налаштувань. Відзначається, що новий інструмент передачі файлів збереже простоту Android Beam, оскільки власникам пристроїв знадобиться тільки вказати ім’я гаджетів і активувати відповідну функцію. При цьому Bluetooth і функція визначення місця розташування повинні бути увімкнені. Коли смартфони встановлять зв’язок один з одним, з’явиться повноекранний користувальницький інтерфейс, який демонструє, які файли передаються, а також показує прогрес. Одержувач побачить на екрані повідомлення, що пропонує підтвердити або скасувати передачу файлів.
Варто зазначити, що розглянута функція сильно нагадує Apple AirDrop, але її залежність від сервісів Google Play Services може істотно знизити охоплення користувальницької аудиторії. Також не виключено, що Fast Share буде доступна тільки на певних версіях Android.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас