В Україні планують зробити доступ до інтернету в нових готелях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують зробити доступ до інтернету в нових готелях

Особисті фінанси
259
В Україні нарешті унормовано та рекомендовано передбачати доступ до інтернету у кожному готельному номері при їх проектуванні.
Така норма міститься у нових змінах у ДБН “Готелі”.
Про це пише заступник міністра мінрегіонрозвитку Лев Парцхаладзе.
Норми вступають в дію 1 жовтня.
“Вільний доступ до інтернету в готелях – звичайно, що не новинка, проте, уявіть, досі у чинних будівельних нормах не було жодних вимог щодо влаштування інтернет-мережі та необхідних пристроїв для цього. Ми переглянули такі застарілі норми і у змінах до ДБН передбачили, що в кожному номері має бути доступ до інтернету і телебачення. Ця норма є рекомендаційною, проте я думаю, що всі свідомі власники готелів будуть це робити обов’язково для зручності і комфортності проживання”, – пише Парцхаладзе.
Що пропонують
  • Будинки готелів повинні облаштовуватися мережами і пристроями та за необхідністю мати окремі приміщення для організації проводового та безпровідного виходу в мережу інтернет, мобільного та телефонного зв’язку, телебачення.
  • Рекомендований розрахунок розподільних мереж телебачення і точок доступу до інтернету – щоб в кожному номері було не менше 2-х приєднувальних пристроїв.
  • Телебачення та інтернет також потрібно передбачати і в загальних приміщеннях, де можуть перебувати мешканці готелів. Це холи або вестибюлі, кафе, магазини та інші заклади, які входять до складу готелів.

Довідка Finance.ua

  • Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.
  • Вартість номеру в готелях Києва (класу люкс) – 7 601 гривня.
  • Вартість номеру в готелях Києва (клас стандарт) – від 800 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас