У МВФ знають, як збільшити зростання ВВП України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ знають, як збільшити зростання ВВП України

Казна та Політика
1877
У Міжнародному валютному фонді вважають, що проведення реформ в Україні дозволить вдвічі збільшити зростання економіки.
Про це сказав перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон під час конференції в Торонто напередодні.
“Якщо ви хочете рости швидше, ніж 5-6%, то ось як слід діяти. Україні потрібна нова бізнес-модель з кращими інституціями, конкурентний приватний сектор, готовий конкурувати в європейському середовищі і в світі. Якщо є бажання це втілити, у вас, без сумніву, є людські ресурси для цього. Але чого немає – це капіталів і технологій. І останнє – повинно бути взято на себе чітке зобов’язання провести ці зміни”, – сказав Ліптон.
Він підкреслив, що впевнений у можливості України забезпечити за допомогою реформ прискорене економічне зростання. Однак якщо корупція залишиться, якщо не відбудеться реформа державного сектора економіки, якщо залишаться нереформованими інституції, цього не станеться, зазначив він.
За словами Ліптона, Україні варто визначитися з чітким вибором.
“Саме зараз настав момент вибору – з новою адміністрацією (президента. – Ред.), а незабаром – і з вашим парламентом. Для України цілком можливо завдяки ряду виразних і керованих реформ… прискорити зростання співвідношення з рівнем життя в Західній Європі”, – додав він.
Порівнюючи ситуацію в Україні та Польщі зразка 2000-х, Ліптон вказав на те, що тоді в польську економіку теж складно було залучити інвесторів. “Однак кілька чітких кроків допомогли змінити цю ситуацію, а саме – будівництво інфраструктури, як дороги, хайвеї і порти, і встановлення правового поля, де “контракт – це контракт”, – зазначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас