SpaceX втратив три супутника космічного інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX втратив три супутника космічного інтернету

Технології&Авто
1058
Три з 60 інтернет-супутників компанії SpaceX, які були запущені в космос в минулому місяці для створення в найближчому майбутньому угруповання супутників, що працюють в широкому частотному діапазоні, втратили зв’язок з наземними диспетчерськими центрами, повідомив представник фірми SpaceX 28 червня.
 Ці три супутники будуть зведені з орбіти в «пасивному режимі», тобто поступово будуть падати в щільні шари земної атмосфери під дією гравітації, доти, поки повністю не згорять в них, повідомив цей представник авіакосмічної фірми. Астрономи-любителі відзначили, що кілька супутників системи Starlink не почали перехід на більш високу орбіту після того, як були розміщені на орбіті заввишки 440 кілометрів над поверхнею Землі за допомогою ракети-носія Falcon 9. Висота цільової орбіти цих супутників становить 550 кілометрів. Фірма SpaceX повідомила 31 травня, що всі 60 супутників спочатку відповідали на команди з Землі.
Представник компанії SpaceX в зробленій 28 червня заяві повідомив, що компанія також навмисно зведе з орбіти два супутник, що функціонують, щоб перевірити можливості керованого зведення апаратів цього класу з орбіти за допомогою власної рухової системи. Наразі 45 з 60 супутників Starlink досягли цільової орбіти. Ще п’ять супутників продовжують підйом, а на решті п’яти апаратах завершуються останні перевірки обладнання перед початком переходу на нову орбіту, сказав цей представник фірми.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас