Верховний суд підтвердив банкрутство «Росави» Жеваго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд підтвердив банкрутство «Росави» Жеваго

Фондовий ринок
937
Верховний суд не задовольнив касаційну скаргу Національного банку і залишив в силі рішення Госпсуду Київської області (від 27.11.2018 року) та Північного апеляційного госпсуду (від 13.03.2019 року).
Про це свідчать документи суду.
Останні два визнали ПрАТ «Росава» (управляє білоцерківським шинним заводом) депутата Костянтина Жеваго банкрутом і наклали мораторій на вимоги кредиторів. НБУ попросив Верховний суд не визнавати її банкрутом, щоб та могла розплатитися за боргами, але інстанція регулятору відмовила.
У квітні 2018 року Державна фіскальна служба повідомила, що провела в компанії позапланову перевірку. За її результатами з’ясувалося, що «Росава» порушувала вимоги валютного законодавства в частині недотримання граничних термінів розрахунків у зовнішньоекономічній діяльності. За порушення відомство донарахувало підприємству пеню на 1,28 млрд грн.
Через кілька тижнів загальні збори акціонерів «Росави» вирішили добровільно ліквідувати товариство. У компанії називали цей крок «реструктуризацією» і пообіцяли, що всі робочі місця збережуть, а по інвестиціях таке рішення ніяк не вдарить.
Після цього Фонд гарантування публічно заявив про борг групи «Росава» перед збанкрутілим банком «Фінанси та кредит» (до речі, теж належав Жеваго) в розмірі понад 2 млрд грн. ФГВФО підкреслив, що процес ліквідації «Росави» може привести до блокування стягнення боргів в примусовому порядку. Перед цим суди винесли низку рішень, за допомогою яких компанія позбулася поручительства перед банком «Фінанси і кредит» за кількома кредитними договорами.
У грудні 2018 року Госпсуд Київської області визнав «Росаву» банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру. У свою чергу, голова ліквідаційної комісії повідомив про виявлення кредиторської заборгованості компанії в розмірі 19,3 млрд грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас