У Зеленського закликали знизити ціну на дизпальне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського закликали знизити ціну на дизпальне

Особисті фінанси
7272
Вже місяць на ринку дизелю спостерігається суттєве зниження ціни у гуртовому сегменті. За останні 2 місяці таке зниження склало 18% або майже 5 грн/літрі. Проте таке падіння не отримало свого відображення у зниженні роздрібної ціни. Якщо раніше типовою роздрібною маржою було біля 5 грн/літр, то зараз така маржа понад 7,5 грн.
Про це представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус написав у Facebook.
У Зеленського закликали знизити ціну на дизпальне
Герус зазначає, що аби українці довіряли процесам дерегуляції та лібералізації, вони мають відчувати виграш від конкурентних ринків, зокрема у вигляді зниження цін, якщо на це є підстави.
В жодному разі немає бажання здійснювати ручне регулювання цін, побудова висококонкурентних ринків є топ-пріоритетом для Слуги Народу та Президента Зеленського. Але держава має моніторити ринки, щоб не відбувалося збоїв конкуренції (market failure).
Він просить учасників ринку відреагувати на зміну цінової кон’юнктури. Щоб споживачі вже найближчим часом могли відчути перевагу конкурентного ринку у вигляді обґрунтованого зниження цін – а це 2,5 млн українців, які користуються дизельними автомобілями, а також бізнес-сегмент, який заправляє свої авто на АЗС.

Довідка Finance.ua

Ціни на пальне 2 липня:
  • Літр бензину категорії А-95 – ціни на пальне на заправках коливаються від 26,99 грн до 31,99 грн.
  • Літр дизельного пального – у середньому в 27,99 грн. Ціни на АЗС відрізняються від 24,99 грн до 30,99 грн.
  • Газ для автомобілів – у середньому 13,02 грн. Мінімальна вартість на мережевих АЗС – 12,25 грн, максимальна – 13,79 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас