Вже 2023 року смартфони c 5G перевершать за продажами моделі з 4G - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вже 2023 року смартфони c 5G перевершать за продажами моделі з 4G - дослідження

Технології&Авто
212
Мобільні пристрої з підтримкою мереж п’ятого покоління можна перерахувати по пальцях. Незважаючи на це, стільникові оператори по всьому світу вже приступили до тестування 5G-мереж, які обіцяють розгорнути протягом чотирьох років.
За словами дослідників з аналітичної компанії Canalys, 2023 року кількість смартфонів з 5G перевищить кількість апаратів з підтримкою 4G.
За прогнозами, більша частина таких пристроїв буде продаватися в Китаї, чому сприяють підтримка уряду, інвестиції стільникових операторів і самі виробники 5G-смартфонів, що базуються в цій країні. У 2023 році продажі смартфонів з підтримкою мереж п’ятого покоління складуть близько 800 млн одиниць. Це приблизно 51,4% світового ринку. На Китай припадатиме 34%, а на Північну Америку – 18,8%.
«У Китаї знаходяться багато великих постачальників 5G-обладнання та виробників смартфонів, які відповідальні за агресивний маркетинг технологій протягом наступних кількох років. Але масове впровадження смартфонів з підтримкою 5G зовсім не означає успішне розгортання мереж п’ятого покоління. Цей процес займе набагато більше часу, і він буде набагато складнішим, ніж розгортання 4G», – заявила Ніколь Пен (Nicole Peng), віце-президент мобільного напрямку в компанії Canalys.
На поточний момент на ринку представлені такі смартфони з підтримкою 5G: Samsung Galaxy S10 5G, LG V50 ThinQ, OnePlus 7 Pro, OPPO Reno 5G і Motorola Moto Z4 з модулем 5G Moto Mod.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас