Київські мости: коли завершаться капітальні ремонти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські мости: коли завершаться капітальні ремонти

Казна та Політика
1370
Нині всі сили у столиці кинуті, аби максимально швидко відремонтувати найпроблемніші мости.
На цьому наголосив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба КМДА.
Станом на сьогодні 75 столичних мостів, які побудовано 40 – 60 років тому, знаходяться в аварійному стані, три з них – у дуже поганому. За останні чотири роки у столиці було відремонтовано 26 штучних споруд (мостів та шляхопроводів).
Шляхопровід на Борщагівці
Наразі справжній транспортний колапс і жахливі незручності для пасажирів спричинені початком ремонту на шляхопроводі над залізничними коліями поблизу станції електрички «Борщагівська».
Нині тут у цілодобовому режимі проводять ремонт. Зняли трамвайні рейки, відновлюють залізобетонну плиту – основу мосту, гідроізоляцію. Потім покладуть новий асфальт і відновлять трамвайне сполучення шляхопроводом. Це станеться наприкінці вересня. А повністю відновити автомобільний рух однією частиною шляхопроводу намагатимуться до кінця року.
Південний міст
Як повідомили у «Київавтодорі», Південний міст часто перебуває на ремонті тому, що конструкцією Південного мостового переходу передбачено 46 деформаційних швів, 21 з яких капітально відремонтовані упродовж 2016 – 2018 років. Цьогоріч ще 8 деформаційних швів будуть замінені на нові німецькі шви фірми «Mayer».
Покриття на Південному мосту потребує ремонту, а враховуючи, що чимало років кошти на ремонт штучних споруд не виділялися, в останні 3 – 4 роки дорожники вимушені наздоганяти ремонтні роботи, які у плановому порядку повинні були виконуватися упродовж всіх років експлуатації мосту.
Міст Метро через Русанівську протоку
Міст через Русанівську протоку ремонтують за унікальною технологією, яку не використовували в Україні раніше. Мер столиці Віталій Кличко запевнив, що до кінця нинішнього року завершиться ремонт мосту Метро через Русанівську протоку.
До кінця року запустять рух новим Шулявським шляхопроводом
Нині на Шулявському шляхопроводі встановлюють другий гігантський сталевий проліт.
Як пише прес-служба КМДА, за словами Віталія Кличка, Шулявський міст коштуватиме бюджету майже у 1 мільярд гривень.
А реконструкція мосту Патона – майже у 5 млрд гривень, добудова Подільсько-Воскресенського мосту – близько 6 – 7 млрд гривень. До кінця наступного року планується запустити автосполучення між лівим та правим берегом через Подільсько-Воскресенський міст.
За матеріалами:
Вечірній Київ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас