Маск: Батареї замінять гас в літаках вже через п'ять років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск: Батареї замінять гас в літаках вже через п'ять років

Технології&Авто
2514
Поки автомобілі активно переходять на електрику, з літальними апаратами все складніше. Так, ми вже бачили різні концепти і навіть прототипи, але найчастіше йдеться про транспортний засіб з вельми обмеженою дальністю ходу.
Ілон Маск вважає, що акумулятори, які дозволять виправити ситуацію, з’являться приблизно через п’ять років. У мережі Twitter у голови Tesla запитали, чи можливо зараз створити літак на сонячній енергії або ж можливостей сучасних акумуляторів недостатньо. Маск відповів, що зараз такі літальні апарати будуть сильно обмежені по дальності польоту, але це зміниться в найближчі роки, коли щільність енергії в акумуляторах збільшиться.
Зокрема, він зазначив, що, згідно з його розрахунками, зроблені 10 років тому літій-іонні акумулятори зможуть умовно зрівнятися з авіаційним гасом, коли щільність енергії в перших досягне позначки в 400 Вт·год/кг. Зараз показник досягає трохи більше ніж 300 Вт·год/кг. Маск стверджує, що на те, щоб дістатися до потрібних показників, піде близько п’яти років. Звичайно, з огляду на те, що літаки проектуються набагато довше, ніж автомобілі, це зовсім не означає, що через п’ять років ми отримаємо електричні авіалайнери.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас