Литва спростила процедуру запрошення іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва спростила процедуру запрошення іноземців

Світ
777
Від сьогодні Департамент міграції Литви спрощує порядок запрошення іноземців, об’єднуються процедури видачі посвідки на тимчасове проживання.
Про це повідомляє новинний портал Delfi.
Для запрошення іноземця більше не буде потрібно схвалення міграційної служби, а всі пов’язані з підтвердженням запрошення іноземця процедури будуть автоматизовані. Той, хто запрошує іноземця, не повинен буде, як раніше, звертатися за підтвердженням запрошення і згоди власника житла для розміщення запрошеного іноземця.
Для видачі шенгенської візи сторона, що приймає, буде надавати тільки посередницький лист, що підтверджує обов’язок особи, яка запрошує, подбати про потреби особи, яка прибуває.
Запрошення іноземців оформляються безкоштовно, їх кількість не обмежена. Змінився також порядок видачі та заміни посвідки на проживання для іноземців в Литві – об’єднали процедури розгляду заяви про видачу або заміну дозволу на проживання, ухвалення рішення і видачі документа.
Завдяки об’єднанню процедур біометричні дані іноземця будуть брати з проханням про видачу або заміні дозволу на проживання, а в разі схвального рішення виготовлення посвідки на проживання буде здійснюватися автоматично.
Перед поданням прохання про отримання посвідки на проживання або заміну документа іноземець повинен буде сплатити фіксоване державне мито, якщо тільки він не звільнений від його сплати відповідно до закону. Департамент міграції також попереджає, що за оформлення документа доведеться заплатити відразу при поданні прохання на видачу або заміну посвідки на проживання.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас