General Electric може поставити в Україну ще 40 локомотивів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Electric може поставити в Україну ще 40 локомотивів

Фондовий ринок
1608
Другий етап співпраці американської General Electric з “Укрзалізницею” передбачає поставку в Україну 40 тепловозів серії Evolution, які обійдуться Україні в 150 млн доларів. Ці кошти ще потрібно знайти.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.
“Контракт з General Electric, ймовірно, є найбільш значущою угодою, яку уклала Україна за останні кілька років з провідною світовою компанією. Перший етап Договору виконано успішно – “Укрзалізниця” отримала 30 локомотивів, які вже працюють на вантажних перевезеннях. Для виконання другого етапу Договору на 40 нових локомотивів важливе довгострокове фінансування на суму 150 млн доларів США, які будуть залучені від міжнародних фінансових інституцій”, – заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян минулого тижня в США на зустрічі з представниками компаній Bunge, Cargill і General Electric.
Нагадаємо, що 23 лютого 2018 року General Electric і “Укрзалізниця” підписали рамковий контракт на поставку до 225 локомотивів GE серії Evolution до 2034 року, а також на модернізацію до 75 локомотивів з парку УЗ. Вартість контракту оцінюється в 1 млрд дол.
В рамках його першого етапу Україна вже отримала 30 тепловозів ТЕ33АС. Останні з них були передані в експлуатацію УЗ Крюківським вагонзаводом, на потужностях якого виконувалося остаточне складання локомотивів, 22 березня 2019 року. Вартість першої партії з 30 тепловозів оцінюється в 140 млн дол. (з ПДВ). Придбання здійснювалося на умовах фінансового лізингу через “Укрексімбанк”, з гарантіями американського City Bank.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас