ЄС створив платіжну систему для обходу санкцій проти Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС створив платіжну систему для обходу санкцій проти Ірану

Світ
438
Європейський союз зможе проводити фінансові операції з Іраном, незважаючи на американські санкції.
Франція, Німеччина і Великобританія заявили про запуск платіжної системи INSTEX, яка дозволить проводити фінансові операції з Іраном в обхід санкцій США.
Як свідчить заява зовнішньополітичної служби ЄС, про це стало відомо в ході засідання групи країн-підписантів угоди з Іраном.
“Франція, Німеччина і Великобританія поінформували учасників про те, що INSTEX є оперативним і доступним для всіх держав-членів ЄС і перші операції обробляються… Вони підтвердили, що деякі країни-члени ЄС перебувають у процесі приєднання до INSTEX як акціонерів спеціального призначення, спрямованого на полегшення законного бізнесу з Іраном. Вони також працюють над відкриттям INSTEX для економічних операторів з третіх країн”, – йдеться в заяві європейської служби.
У травні минулого року США в односторонньому порядку вийшли з ядерної угоди з Іраном, повернувши проти нього санкції. При цьому в ЄС продовжують виконувати угоду з Іраном. У січні Франція, Німеччина і Великобританія заявили про початок роботи над платіжною системою, яка дозволить проводити фінансові операції з Іраном в обхід санкцій США.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас