Які стереотипи заважають кар'єрному зростанню жінки (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які стереотипи заважають кар'єрному зростанню жінки (інфографіка)

Особисті фінанси
575
41% жінок стверджують, що патріархальність суспільства, де чоловік – годувальник, а жінка – берегиня, впливає на розвиток жінки-керівника.
Ком’юніті для жінок-керівників в IT і венчурі WTECH провело дослідження в травні 2019 року.
За даними програми розвитку ООН, в Україні в руках жінок – менше 10% економічних ресурсів. У загальній кількості підприємців жінки становлять 38%. У сфері IT – однй з найбільш перспективних галузей – відзначається зростання числа жінок серед програмістів, тестувальників програмного забезпечення, розробників та інших технічних спеціальностей. Разом з цим, переважна більшість керівників в IT – чоловіки.
Які стереотипи заважають кар'єрному зростанню жінки (інфографіка)
За результатами опитування, патріархальність суспільства, де чоловік – годувальник, а жінка – берегиня, впливає на розвиток жінки-керівника: 41% опитаних відзначили 100% вплив фактора на кар’єрний шлях. 9% респонденток вважають, що поєднувати кар’єру і сім’ю неможливо.
«За нашими даними, жінок в топ-менеджменті українського IT і венчурному бізнесі всього 3-5%. Ті, хто наважуються зайнятися підприємництвом, сумніваються в собі, своїх здібностях. Як результат, жінки часто погоджуються на зарплату нижчу, ніж у чоловіків на тих же позиціях. Жінкам потрібен надійний тил, з цією метою ми створили ком’юніті. WTECH допомагає їм розвивати бізнес», – зазначила Верослава Новосільна, СЕО та ФАУНДЕР агентства SLOVA Tech PR, співзасновниця ком’юніті WTECH.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас