Інтеграція енергосистеми в ЄС: Україна буде обмінюватися даними з Європою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтеграція енергосистеми в ЄС: Україна буде обмінюватися даними з Європою

Енергетика
244
Тимчасово виконуючий обов’язки голови Національної енергетичної компанії “Укренерго” Всеволод Ковальчук і генеральний секретар Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E) Лоран Шмітт підписали угоду про передачу даних з української енергосистеми на платформу прозорості (Transparency Platform).
Про це повідомляється на сайті «Укренерго».
Згідно з повідомленням, в документі передбачено, що «Укренерго» на постійній основі буде передавати і оновлювати дані на платформі ENTSO-E про навантаження, пропускну спроможність і балансування енергосистеми.
«Обмін даними на платформі прозорості – ще один важливий крок на шляху інтеграції «Укренерго» до мережі європейських системних операторів і є обов’язковою умовою для всіх членів ENTSO-E», – сказано в повідомленні. Зазначається, що запропонована угода про вільне використання даних дозволить всім учасниками ринку та іншим зацікавленим сторонам повторно використовувати дані для будь-якої мети на безоплатній основі. На практиці доступність даних зробить ринок електроенергії більш прозорим і прогнозованим, а енергосистему – більш гнучкою.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас