Користувачі Google тепер можуть обмежувати час зберігання даних про активність на серверах компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Користувачі Google тепер можуть обмежувати час зберігання даних про активність на серверах компанії

Технології&Авто
254
Google дотримала слово і приступила до розгортання нової функціональності, що забезпечує можливість автоматичного очищення даних про місцезнаходження користувача і його активність у додатках і мережі після закінчення заданого користувачем часу.
Інструмент був представлений минулого місяця і є наслідком масштабних змін політики конфіденційності та контролю особистих даних, анонсованих главою Google Сундар Пічаї на нещодавній конференції I/O.
Один з аспектів, що часто піддаються критиці, стосувався того, що Google приділяє цьому питанню недостатньо уваги і перекладає все на користувачів.
Наприклад, дані про місце розташування користувача, його активність у додатках і діях в мережі компанія за замовчуванням зберігає на своїх серверах доти, поки користувачі самі не видалять їх вручну (компанія заявляє, що це необхідно для підвищення якості послуг, що надаються, таргетингу реклами та персоналізації пошуку).
Завдяки новому інструменту ви можете можете налаштувати параметри відстеження, задавши інтервал часу – три або вісімнадцять місяців – для автоматичного видалення даних Історії додатків і веб-пошуку і Історії місцезнаходжень. Після активації функції автоматичного видалення будь-які дані старше зазначеного часу будуть автоматично видалятися. Само собою, можливість безстрокового зберігання до того моменту, як користувач не вирішить вручну видалити історію своїх переміщень і діяльності, залишається. Раніше користувачі могли лише вибрати, зберігати чи не зберігати цю інформацію в Google Акаунті.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас