Kia офіційно представила кросовер XCeed (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Kia офіційно представила кросовер XCeed (фото)

Технології&Авто
3165
Сімейство Ceed від корейського бренду Kia поповнилося новою модифікацією – компактним кросовером.
Автомобіль побудований на базі 5-дверного хетчбека Kia Ceed, але відрізняється від нього новим кузовом і навіть дизайном екстер’єру.
Машина стала більшою (4,39 метра в довжину, 1,82 метра завширшки і 1,49 метра у висоту), що дозволило збільшити простір в салоні і зробити більш місткий багажник.
Платформа запозичена у звичайного хетчбека Ceed, тож з ним XCeed повністю збігається з колісній базі. Зате із спільних кузовних деталей – тільки передні двері. Все інше у кросовера нове, включаючи оптику. Так дизайнери вирішили підкреслити особливий статус кросовера в сімействі.
З особливостей оформлення екстер’єру – пластиковий обвіс внизу кузова, сріблясті вставки в бамперах і обрамленні вікон, а також рейлінги на даху. Також у нового Kia XCeed повністю світлодіодна оптика.
Архітектура салону спільна з іншими варіантами Ceed, але у кросовера аналогову панель приладів можна замінити опціональним екраном. Раніше подібне оснащення пропонувалося тільки для флагманського седана K900.
Електронною новинкою Kia XCeed стала система UVA Connect, яка дозволяє будувати маршрути в навігаційній системі або контролювати деякі параметри машини віддалено, за допомогою смартфона. В оснащення крім цього включені адаптивний круїз-контроль, система утримання смуги, моніторинг втоми водія, автогальмування перед перешкодою та інші асистенти водія.
Кросоверу доcтупні три бензиновіх турбомотори (120-сильний 1.0, 140-сильний 1.4 і 204-сильний 1.6 T-GDi), а також турбодизель 1.6 CRDi в версіях на 115 і 136 к.с. У 2020 році з’являться гібридні варіанти – м’який з 48-вольтною системою і такий що підключається, але поки подробиць про них немає. Коробка передач – 6-ступінчаста механічна або 7-ступінчаста роботизована, а ось привід тільки повний.
Виробництво Kia XCeed почнеться в серпні, а на європейський ринок новий кросовер вийде в 3 кварталі 2019 року.
Kia офіційно представила кросовер XCeed (фото)
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас