OPPO представила альтернативу стільниковим мережам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

OPPO представила альтернативу стільниковим мережам

Технології&Авто
2199
Ситуація, коли смартфон «не бачить мережу» коли це дуже потрібно, не з чуток знайома багатьом користувачам. Компанія OPPO представила на виставці MWC Shanghai оригінальну технологію MeshTalk, яка допоможе власникам гаджетів залишатися на зв’язку навіть при відсутності сигналу мобільної мережі і бездротових підключень Wi-Fi і Bluetooth.
Протокол під назвою MeshTalk і являє собою децентралізовану наскрізну систему, яка, за словами представників OPPO, може охоплювати радіус до 3 кілометрів на відкритому повітрі, ретранслюючи сигнал безпосередньо між користувацькими пристроями. У людних місцях з великим числом активних смартфонів відстань між співрозмовниками може бути ще більшою.
У зоні досяжності сигналу сумісні апарати будуть створювати локальну мережу і обмінюватися даними без використання базових станцій. За запевненням вендора, робота MeshTalk не чинитиме серйозного впливу на швидкість розряду акумулятора смартфона – імовірно в режимі очікування гаджети зможуть пропрацювати до 72 годин.
Очікується, що альтернативний спосіб зв’язку буде корисний при відсутності доступу в інтернет або під час перевантаження вишок стільникового зв’язку – наприклад, на концерті або в аеропортах. Список пристроїв, які будуть підтримувати нову технологію, буде оголошено згодом.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас