Google втратить 700-800 мільйонів користувачів, якщо Huawei відмовиться від Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google втратить 700-800 мільйонів користувачів, якщо Huawei відмовиться від Android

Фондовий ринок
1044
На нещодавній конференції розробників Google I/O 2019 урочисто було оголошено, що в усьому світі налічується понад 2,5 млрд активних пристроїв, що працюють під управлінням ОС Android. Два роки тому на конференції Google I/O 2017 компанія говорила про 2 млрд активних користувачів. І якщо ситуація з Huawei, яка виступає одним з найбільших виробників пристроїв з Android, не вирішиться, то мобільна ОС Google незабаром зазнає серйозного сповільнення темпів зростання.
У свіжому інтерв’ю CNBC засновник Huawei Рен Женфей, який раніше оцінив свої втрати через санкції США, заявив, що Google втратить 700-800 мільйонів користувачів, якщо Huawei відмовиться від Android.
Як відомо, зараз Huawei активно готується до запуску власної ОС, яка буде називатися HongMeng, Ark або Oak в різних країнах світу. Зараз відомо, що нова ОС Huawei розробляється з 2012 року, вона повністю сумісна з додатками, які працюють на платформі Android, і тестується на 1 млн пристроїв.
Крім цього, з тестуванням HongMeng допомагає найбільший інтернет-провайдер в Китаї Tencent, а також виробники смартфонів Xiaomi, Oppo і Vivo. Тобто, якщо в кінцевому підсумку разом з Huawei від Android відмовляться і інші китайські виробники смартфонів, нехай частково на ринку Китаю, то це ще сильніше вдарить по Google.
Власне, Google однією з перших висловлювала побоювання у зв’язку з ситуацією, зазначаючи, що фірмова ОС Huawei піддасть загрозі національні інтереси США.
Засновник Huawei вкотре дав ясно зрозуміти, що його компанія не зацікавлена ​​у відмові від Android, зазначивши, що у Huawei і Google «спільні інтереси». Потім він додав, що Huawei готова до найгіршого сценарію з відмовою від Android, висловивши впевненість, що компанія переживе ці тимчасові труднощі і відновить зростання через кілька років.
Очікується, що операційна система Huawei дебютує в кінці вересня або на початку жовтня. Нові дані вказують, що вона почне поширюватися з пристроїв середнього класу.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас