З липня у великих містах з'являться перехоплювальні автостоянки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З липня у великих містах з'являться перехоплювальні автостоянки

Казна та Політика
6644
1 липня 2019 року набирають чинності нові зміни у державні будівельні норми щодо проектування автостоянок і гаражів, які вводять можливість влаштовувати зручні перехоплювальні автостоянки на в’їзді до центру великих міст.
Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, зазначається на сайті Урядового порталу.
«Запроваджуємо ще одну цікаву європейську практику для налагодження транспортного руху в містах – перехоплювальні автостоянки, так звані «Park&Ride». Зазвичай вони розміщуються на околицях або при в’їзді у центри великих міст поблизу зупинок громадського транспорту, щоб власник авто міг залишити свою машину і зручно пересісти на метро, автобус чи трамвай. Плата за таку парковку коштує копійки у порівнянні з парковками в центрі, а в багатьох випадках взагалі безкоштовна. Крім того, користувачі перехоплювальних парковок можуть зі знижкою придбати квитки на громадський транспорт «туди-назад». Це дійсно вигідно і для людей, і для міста. Тому ми також унормували таку можливість у наших ДБН», – розповів він.
Кількість і місткість таких автостоянок визначається на основі розрахунків перспективних пересадочних пасажиропотоків і пасажирооборотів.
Перехоплювальні парковки мають розташовуватися на під’їзді до центральної частини міста поблизу:
  • залізничних станцій;
  • авіаційних терміналів;
  • станцій метрополітену;
  • зупинок маршрутного таксі та іншого громадського транспорту.
Мінімальна відстань до вказаних об’єктів – 150 м.
При цьому до половини всіх парко-місць на перехоплювальних автостоянках мають розраховуватися для зберігання авто протягом дня, до 25% – для короткочасного зберігання протягом декількох годин.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас