Київ переходить на розумне LED-освітлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ переходить на розумне LED-освітлення

Енергетика
779
Київська влада до кінця 2019 року має намір замінити старі ртутні лампи в 20 тис. ліхтарях на нові світлодіодні світильники. Сумарно програма з реконструкції системи вуличного освітлення цього року обійдеться бюджету столиці в 700 млн грн.
Про це повідомляється на сайті Київської міськадміністрації.
За підрахунками чиновників, перехід на сучасні освітлювальні прилади тільки в нинішньому році заощадить близько 10 млн грн. Це означає, що термін окупності нових ліхтарів становить близько 70 років. Однак в проектах договорів, розміщених на майданчику Prozorro в рамках тендерів КП «Київміськсвітло», від підрядника вимагають лише 5-річну гарантію на LED світильник і термін їх експлуатації не менше 15 років.
Втім, не все так однозначно. З тієї ж тендерної документації стає ясно, що Київ не просто змінює одні лампи на інші. Влада при цьому складає повномасштабну систему управління освітленням в місті.
При цьому кожен новий світильник повинен бути:
  • Програмований, щоб міг самостійно змінювати інтенсивність освітлення.
  • Підтримувати протокол управління PLC (Power line Communication), щоб ним можна було індивідуально управляти з центру, а також перепрограмувати його віддалено.
  • Мати можливість змінювати яскравість від 0% до 100% з кроком 1%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас