У Сербії запустили першу дослідну станцію 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сербії запустили першу дослідну станцію 5G

Технології&Авто
134
У науково-технічному парку в Белграді розпочала роботу перша мобільна станція 5G в Сербії.
Про це повідомляє telecompaper.com.
Згідно із задумом розробників, 5G-простір може використовуватися місцевими та зарубіжними компаніями, а також студентами технічних факультетів для розробки рішень щодо майбутніх технологій. Технологічним партнером проекту виступив Huawei.
Компанія також повідомила про запуск багатофункціонального модему Balong 5000 і домашнього роутера 5G CPE Pro, що забезпечують великі швидкості бездротового з’єднання не тільки для смартфонів, але і для будинків і офісів в мережах нового покоління.
Готуватися до запуску 5G почала і Угорщина. За словами Ласло Палковича (László Palkovics), міністра інновацій і технологій країни, уряд планує провести переговори з операторами зв’язку та іншими гравцями ринку для прискорення розгортання нової технології.
Кажучи про гарантії безпеки телекомунікацій, Палкович заявив, що Будапешт вивчає приклад Німеччини в цьому питанні. ФРН розробила стандарти 5G, дотримання яких необхідно для отримання сертифікації в сфері телекомунікацій і кібербезпеки.
У свою чергу, коментуючи позицію щодо Huawei, міністр зауважив, що Угорщина не отримала жодних доказів загроз використання китайського обладнання.
“Угорщина, як і Німеччина, зайняла досить прагматичну позицію щодо цього питання. Наразі не доведено, що технологія Huawei становить якийсь ризик для Угорщини”, – підкреслив Палкович.
Водночас міністр економіки Німеччини Петер Альтмайєр засудив виборчу політику США щодо виробників телекомунікаційного обладнання і закликав країни Європи співпрацювати з Huawei.
На його думку, діяльність компанії варто розглядати в рамках “верховенства закону”, позаяк всі мусять підкорятися одним і тим же правилам. У зв’язку з цим він не підтримав рішення США включити китайського виробника в список санкцій.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас