За борг по аліментах у чоловіка конфіскували яхту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За борг по аліментах у чоловіка конфіскували яхту

Особисті фінанси
758
За великі борги по аліментах у боржників продовжують арештовувати майно. Державні виконавці міста Києва наклали арешт на яхту за несплату її власником аліментів власній дитині. Чоловік заборгував своєму синові 123 475 грн аліментів.
Про це йдеться в повідомленні на сайті Мінюста.
“Стягненню підлягав штраф на користь стягувача у розмірі 50% від суми боргу, тобто більше 60 тисяч грн. Загальний розмір заборгованості становив майже 184 тисяч грн. Щоб вплинути на безвiдповiдального батька, державні виконавці Святошинського районного відділу державної виконавчої служби у місті Київ ГТУЮ у місті Києві описали майно, яке знаходиться у його власності – самохідну вітрильну яхту 2015 року побудови. Найближчим часом яхту передадуть на реалізацію, а виручені з аукцiону кошти спрямують на лiквiдацiю боргів”, – повідомив міністр Петренко.

Довідка Finance.ua

  • З початку року державні виконавці стягнули майже 2,8 млрд грн на користь дітей, з них 873,6 млн грн стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню встановлених законодавством обмежень.
  • Мін’юст наказом від 16 квітня 2019 року затвердив Порядок автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках у банках за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів.
  • Аавтоматизований арешт здійснюватиметься шляхом винесення постанов про арешт коштів чи про зняття арешту з коштів боржника у формі електронного документа та прийняття їх до виконання банками.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас