Amazon запатентувала дрон для збору інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon запатентувала дрон для збору інформації

Технології&Авто
256
Компанія Amazon запатентувала безпілотний літальний апарат, який буде збирати інформацію про доступні об’єкти. Для польотів таких дронів залишилося отримати дозвіл від управління цивільної авіації США.
Поки в Китаї переймаються стеженням за громадянами і складанням їхнього соціального рейтингу, Західний світ ретельно придивляється до своїх жителів, щоб знати, які продукти їм продавати. Таргетована реклама та її розподіл є одним з основних засобів заробітку у таких IT-гігантів як Facebook і Google, балансуючи при цьому на межі комерції та порушення приватності користувачів.
Новий крок в цьому напрямку зробила американська компанія Amazon. Як пише Fortune, відомство з патентів і товарних знаків США видало Amazon патент на «нову систему збору інформації». Найбільший онлайн-ритейлер у світі планує збирати дані за допомогою безпілотника.
До того ж до своїх численних систем розпізнавання особи, моніторингу будинків, голосових асистентів, Amazon може створити абсолютно нове джерело отримання інформації про людей – дрон.
Передбачається, що безпілотний літальний апарат буде збирати інформацію про об’єкти, над якими він літає. При цьому, для кожного дрона будуть встановлені віртуальні кордони, в межах яких він може літати і збирати інформацію. Такі кордони окреслять дозволені зони для польотів поза приватними територіями.
Amazon також планує доставляти товари на своїх дронах. Але, як для доставки, так і для збору інформації за допомогою невеликих безпілотників компанія ще повинна отримати дозвіл від федерального управління цивільної авіації США.
«У деяких звітах висловлюється припущення, що ця технологія буде використовуватися для шпигунства або збирати дані про будинки без дозволу – насправді, це не те, про що йде мова в патенті. Ця послуга буде доступна тільки для тих клієнтів, які дозволять моніторинг свого будинку», – говорить представник Amazon.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас