Глава Сінгапуру заявив, що розбіжності між Китаєм і США можуть розколоти світову економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Сінгапуру заявив, що розбіжності між Китаєм і США можуть розколоти світову економіку

Світ
390
Торговельні протиріччя між Китаєм і США навряд чи призведуть до глобальної фінансової кризи, але в довгостроковій перспективі можуть викликати розкол у структурі світової економіки.
Таку думку висловив в інтерв’ю японським журналістам прем’єр-міністр Сінгапуру Лі Сянь Лун перед поїздкою на саміт Групи двадцяти в Осаці, передає Сегодня.
“Не думаю, що в короткостроковій перспективі варто очікувати повторення фінансових криз, по своїй суті вони мають інші причини”, – сказав глава уряду.
Разом з тим Лі Сянь Лун підкреслив, що вже зараз Пекін і Вашингтон “рухаються в напрямку істотного розділення технологій і ринків, підриваючи довіру всіх сторін”. На його думку, “очікується структурний розкол, який розтягнеться на багато десятиліть, що стане набагато серйознішою проблемою, ніж фінансова криза”. “Їхні торговельні суперечки вже завдали шкоди світовому бізнесу, довірі споживачів, що призвело до скорочення торгівлі і інвестицій, позначається на скороченні робочих місць”, – додав прем’єр.
Сінгапур не входить у формат G20, але цьогоріч став запрошеною країною. Як очікується, лідери Китаю і США проведуть в Осаці окрему зустріч, на якій спробують знайти вихід із ситуації, що склалася через наростання торговельних суперечностей.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас