Нацбанк готує СЕП до цілодобових платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк готує СЕП до цілодобових платежів

Фінтех і Картки
1803
Національний банк змінив технологію роботи системи електронних платежів (СЕП).
Про це йдеться в постанові НБУ від 12 червня № 76 “Про затвердження змін до інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті”, яка набула чинності з 22 червня.
У Нацбанку відзначили, що ці зміни пов’язані з автоматичним проведенням платежів у файловому режимі на кінець банківського дня.
Введення такого режиму є однією з обов’язкових передумов для роботи СЕП у цілодобовому режимі.
“Цими змінами в СЕП вводиться автоматичне проведення платежів у файловому режимі, не підтверджених безпосереднім учасником СЕП – одержувачем коштів на кінець банківського дня, по кореспондентському рахунку цього учасника в цей день”, – повідомляють в НБУ.
Зміни повинні запрацювати через два місяці з дня набрання чинності постанови №76. “Це дасть можливість безпосереднім учасникам забезпечити свою готовність до змін в технології роботи системи”, – підкреслюють в Нацбанку.
Регулятор вже рекомендував безпосереднім учасникам СЕП заздалегідь опрацювати запропоновану технологію і бути готовими до її обов’язкового використання.
Також постанова № 76 скасовує норми, пов’язані з відкриттям/закриттям кореспондентських рахунків банків-резидентів у національній валюті,оскільки ці питання в подальшому будуть регулюватися Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, викладеною в новій редакції (крім порядку відкриття/закриття кореспондентського рахунку банку, філії іноземного банку в Нацбанку для роботи в СЕП).
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас