Nokia анонсувала акумулятори зі збільшеним вдвічі терміном служби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia анонсувала акумулятори зі збільшеним вдвічі терміном служби

Технології&Авто
4903
Інженери з Nokia Bell Labs разом з дослідниками з Trinity College в Дубліні розробили батарею з нанотрубками, яка обіцяє в 2,5 разу більше терміну служби, ніж кращі з сучасних.
Нові акумулятори призначені головним чином для енергоємних пристроїв 5G.
Успіх Nokia Bell Labs з тонкими батареями для стільникових телефонів робить її заяви такими, які заслуговують на довіру. Згідно з дослідженням, опублікованим в міжнародному науковому журналі Nature Energy, партнери розробили нові товсті електроди для акумуляторів, використовуючи композит з вуглецевих нанотрубок і матеріалів для зберігання літію, що дозволяє передавати енергію з майже теоретичним піковим рівнем ефективності.
В результаті батареї швидко заряджаються і максимально ефективно використовують будь-який фізичний обсяг, який вони споживають.
«Використовуючи більше енергії в меншому просторі, ця нова технологія акумуляторів матиме глибокий вплив на 5G і весь мережевий світ. Поєднання галузевих і технічних знань Nokia Bell Labs і досвіду центру AMBER з Trinity College в галузі матеріалознавства дозволило нам вирішити надзвичайно складну проблему, що охоплює кілька дисциплін», – підкреслив представник Nokia Bell Lab Пол Кінг.
Nokia передбачає, що ця технологія дозволить невеликим пристроям з обмеженим енергоспоживанням працювати помітно довше, ніж раніше, що має значення як в світі 5G, так і за його межами. Датчики Інтернету речей наступного покоління вже розробляються для підключення до стільникових мереж протягом 10 років без підзарядки акумуляторів; інновація може збільшити цей показник до 25 років або дозволити зменшити розмір батареї більш ніж на 50%.
Так само дрони, керовані 5G, могли б стати легшими за вагою, маючи такий самий час пробігу, або збільшуючи час пробігу при такій самій вазі. Дослідники також очікують, що інновація допоможе системам відновлюваної енергії.
Nokia вже запатентувала нову технологію, плануючи випуск комерційних рішень в майбутньому. Конкретні строки поки що не називаються.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас