Зниження тарифів на комуналку: Гройсман пояснив, як опалення і гаряча вода подешевшають на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження тарифів на комуналку: Гройсман пояснив, як опалення і гаряча вода подешевшають на 20%

Особисті фінанси
3657
Незважаючи на вимушене підвищення ціни газу для населення, проведене на вимогу міжнародних фінансових інститутів, НАК “Нафтогаз України” повинен знижувати вартість “блакитного палива” при кожному зручному випадку, щоб також знизити тарифи на опалення і гарячу воду.
Про це розповів прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє Сьогодні.
Він закликав “Нафтогаз” встановлювати економічно обгрунтовані, а не завищені ціни.
“Я домігся того, що вони вже почали з травня (і у червні, і у липні, і я сподіваюся – і у серпні), будуть знижувати ціни. Нам потрібно було три постанови прийняти, щоб змусити їх ліквідувати будь-які лазівки, щоб вони схаменулися і почали виконувати ці рішення (я розумію, що для людей оплата житлово-комунальних послуг обтяжлива, і наше завдання сьогодні їх захистити), а далі – нехай спробують їх не виконувати”, – заявив прем’єр.
Він нагадав, що в Міністерстві юстиції існує спеціальна безкоштовна правова допомога, яка у всіх регіонах отримала доручення працювати з людьми.
“Ми будемо подавати позови до місцевих теплокомуненерго, які будуть необгрунтовано завищувати ціни. Таким чином, ми очікуємо зниження ціни на 15-20% саме на тепло і гарячу воду. Я розумію, що я – прем’єр України, але в якомусь сенсі – я і мер України, і повинен подбати про те, щоб ці відносини були чесними. Тому що там, “внизу”, людей немає кому захистити. І ми створимо механізм для такого захисту”, – підкреслив Гройсман.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас