Українська ІТ-індустрія планує за 4-5 років вивести дохід на рівень $10 млрд/рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська ІТ-індустрія планує за 4-5 років вивести дохід на рівень $10 млрд/рік

Фондовий ринок
794
Українська ІТ-індустрія за найближчі 4-5 років планує збільшити дохід більш ніж в два рази – до $10 млрд на рік.
Про це заявив співзасновник і член Ради директорів львівської IT-компанії SoftServe Тарас Кіцмей.
“Індустрія інформаційних технологій – досить нова на економічній карті України. Перш за все, це експортні надходження – $4,5 млрд. Це її підтримка національної валюти. Це і наші стратегічні плани досягти $10 млрд річного доходу через чотири-п’ять років”, – сказав він.
За словами Кіцмея, ІТ-індустрія створює в Україні сотні тисяч високооплачуваних робочих місць, а проведені дослідження доводять, що на одне створене робоче місце в ІТ на ринку створюються ще 3,5 робочих місця в суміжних індустріях.
Засновник SoftServe заявив, що в українській ІТ-індустрії сьогодні працюють більш ніж 4 тис. компаній і понад 150 тис. ІТ-інженерів, при цьому Україна займає перше місце за ІТ-аутсорсингом у Європі і четверте – в світі.
Він також підкреслив, що 18 компаній, що працюють в Україні в сфері аутсорсингу інформаційних технологій, входять до числа 100 найбільших світових компаній.

Довідка Finance.ua:

  • SoftServe спеціалізується на виробництві програмного забезпечення, наданні послуг з розробки, контролю якості та підтримки інформаційних систем і бізнес-рішень.
  • Штаб-квартири компанії розташовані у Львові та Остіні (США).
  • SoftServe має центри розробки в таких українських містах, як Львів, Київ, Харків, Дніпро, Рівне, Івано-Франківськ, Чернівці, а також в Софії (Болгарія), Вроцлаві, Познані, Білостоку, Глівіце (Польща).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас