Газпром розповів, на яких умовах готовий проводити переговори з Нафтогазом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром розповів, на яких умовах готовий проводити переговори з Нафтогазом

Енергетика
4773
Газпром пропонує Україні «нульовий варіант» врегулювання судових спорів, заявив начальник юридичного департаменту російської компанії Сергій Кузнець.
Він розповів, що голова правління Газпрому Олексій Міллер ще в січні на тристоронніх консультаціях за участю Європейської комісії запропонував Нафтогазу України “нульовий варіант”. Однак, за його словами, українська сторона хоче зберегти свій виграш у справі про контракт на транзит і відмовитися тільки від позовів про майбутній транзит.
«Олексій Борисович Міллер це озвучив, що ми готові розглянути нульовий варіант і повернутися до переговорів з “чистого аркуша”. Але українська сторона заявила, що хоче поміняти формат цієї можливої ​​мирової угоди. Вони кажуть: давайте залишимо як є рішення, яке винесено на нашу користь, а відмовимося від наших майбутніх вимог і укладемо на їх основі мирову угоду», – повідомив Кузнець.
Під майбутніми вимогами Нафтогазу мається на увазі позов від липня 2018 року з вимогою про перегляд тарифу на транзит газу через територію України з 18 березня 2018 року і стягнення $11,58 млрд за період з 18 березня 2018 року до закінчення терміну дії існуючого контракту на транзит.
«Але це нагадує анекдот про Вінні-Пуха, який говорить: нам порівну надіслали 10 апельсинів, свої 8 я вже з’їв», – сказав юрист.
Кузнець додав, що Газпром готовий за бажання Києва обговорювати врегулювання спору на чесних рівноправних умовах, зазначивши, що поки що умови для такої дискусії не складаються.
В кінці лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж задовольнив позовні вимоги Нафтогазу до Газпрому через порушення контрактних зобов’язань за транзитом російського газу через Україну. Суд ухвалив рішення про сплату компенсації обсягів, які було недопоставлено, однак Газпром не виконує рішення суду.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас