Випробувано щоглу марсоходу Mars 2020 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Випробувано щоглу марсоходу Mars 2020

Технології&Авто
390
На цьому знімку інженери Лабораторії реактивного руху НАСА в Пасадені, штат Каліфорнія, скористалися моментом після встановлення щогли дистанційного зондування до марсоходу Mars 2020 у чистому приміщенні High Bay 1 в Центрі збирання космічних апаратів. Повна інтеграція щогли – процес, який включає в себе встановлення датчиків наукових приладів, електропроводку та перевірку – тривала весь наступний тиждень, що завершилася 11 червня.
Під час запуску марсоходу, польоту і його швидкого спуску на марсіанську поверхню, щогла буде лежати рівно на палубі ровера. Незабаром після приземлення щогла (висотою близько 2,2 метра) буде піднята, щоб забезпечити висоту для приладів SuperCam, Mastcam-Z і Mars Dynamics Dynamics Analyzer, а також для чотирьох інженерних камер Navcam. Mars 2020 буде запущений з бази ВПС Канаверал у Флориді в липні 2020 року.
Він приземлиться в кратері Єзеро 18 лютого 2021 року. У першій місії марсохід несе систему збирання зразків, яка буде збирати марсіанські зразки породи і грунту і зберігати їх на поверхні планети для майбутнього повернення на Землю в наступних місіях. Mars 2020 також буде першим космічним кораблем в історії дослідження планет, здатним точно направити корабель в потрібну точку під час посадки – технологія, яка може бути необхідною для майбутніх польотів екіпажу на Місяць і Марс.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас