BMW, Ikea і VW вкладуть $1 млрд в новий завод з виробництва батарей для електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW, Ikea і VW вкладуть $1 млрд в новий завод з виробництва батарей для електромобілів

Фондовий ринок
459
Шведський стартап Northvolt 12 червня завершив збільшення капіталу на $1 млрд, які будуть спрямовані на будівництво великого підприємства з виробництва літій-іонних батарей переважно для автомобільної промисловості ЄС.
Про це повідомляє euractiv.
Зазначається, що інвестиції в проект надали кілька компаній. Найбільшим з яких є німецький автовиробник Volkswagen. Також кошти в європейську гігафабріку вклали Goldman Sachs, BMW, шведський пенсійний фонд AMF, страхова компанія Folksam, а також фонд IMAS, який входить до групи IKEA.
Хоча компанія не стала уточнювати частку кожного інвестора в проекті, в Volkswagen раніше повідомляли, що мають намір придбати 20% акцій Northvolt. Це забезпечить автовиробнику одне місце в раді директорів.
Будівництво фабрики має розпочатися в серпні, а першу продукцію завод почне відвантажувати вже в 2021 році. На першому етапі він буде виробляти 16 ГВтч літій-іонних акумуляторних елементів. А потім його потужність зросте вдвічі. Для порівняння, проектна потужність Gigafactory Tesla в Неваді становить 35 ГВтч на рік.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас