Міжбанк: що буде перед триденними вихідними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: що буде перед триденними вихідними

Валюта
1263
П’ятниця пройде досить цікаво на валютному ринку, хоча і зі зниженням статистики торгів. Причина такого падіння обсягів проста – майбутні триденні вихідні. Компанії не горять особливим бажанням “зависати” з розрахунками і товарними потоками на цей період і віддадуть перевагу попрацювати з короткими депозитами в гривні на ці дні. Що знизить тиск на курс.
Лише ті імпортери, у кого закінчуються терміни – будуть сьогодні купувати валюту. Ми прогнозуємо на сьогодні обсяг операцій на міжбанку в межах 360-390 млн доларів при укладенні 440-520 угод.
На користь гривні поки працює і поведінка готівкового ринку. Там відбувається зниження цінників, що також позитивно позначається в цілому на валютному ринку. Крім цього, підтримає гривню і той фактор, що після святкування Трійці (в Україні субота-понеділок) – у вівторок і головне в середу (на наступний день після зарахування виручки) на міжбанк вийде обов’язковий продаж фактично за два дні. На тлі проведення у вівторок нового аукціону по ОВДП – це морально дуже сильно зіграє на користь зміцнення гривні.
Проти нацвалюти спрацює збереження великих залишків на коррахунках банків (майже 61 млрд гривень на ранок п’ятниці). Це дасть можливість спекулянтам погойдати курс в тому випадку, якщо на ринок вийде пара-трійка великих покупців. За нашою інформацією – це максимально можливий сценарій, бо в деяких великих держструктурах скоро будуть великі валютні виплати. Своїми хаотичними скупками долара вони цілком здатні істотно розбурхати ринок і повністю змінити співвідношення попиту і пропозиції на торгах.
Ми прогнозуємо на п’ятницю коридор по долару в межах 26,30-26,50 гривень і доволі середні обсяги операцій перед трьома вихідними.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,43 / 26,46
євро – 29,79 / 29,83
російський рубль – 0,4091 / 0,4098
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас