Клімкін назвав "реальні" терміни вступу до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клімкін назвав "реальні" терміни вступу до ЄС

Казна та Політика
427
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що в України з’явиться реальний шанс отримати європейську перспективу після 2025 року, а ближче до 2035 року країна зможе стати членом Європейського Союзу.
Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.
“Якщо настрої всередині ЄС збалансуються, балканські країни успішно інтегруються в 2025 році, а також інші зорі та планети стануть у сприятливі євроінтеграційні позиції, то після 2025-го у нас з’явиться реальний шанс отримати європейську перспективу. Амбітно, але можливо”, – написав Клімкін.
Він нагадав, що для цього потрібна згода всіх країн-членів ЄС. “Тому до того часу маємо реально стрибнути вище голови, щоб змінити Україну й українців”, – зазначив міністр.
Потім, за його словами, почнуться передвступні переговори з європейською бюрократією, яка “чим далі, тим заплутаніша і складніша”.
Глава МЗС України нагадав, що за досвідом з моменту подачі заявки на вступ до ЄС до моменту отримання членства минало в середньому 10-12 років, при тому що проблем із наданням європейської перспективи для країн-кандидатів загалом не було.
“Тому вважаємо, тут нічого надскладного, шкільна арифметика: +/- 2035 рік. При цьому багато країн-членів будуть максимально прискіпливо і навіть упереджено перевіряти кожне наше досягнення і крок. Повторюсь: амбітно, але реально”, – пояснив Клімкін.
Він зазначив, що “приблизно такими самими цифрами оперують і наші європейські друзі та партнери”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас