Ахметов програв суд Коломойському на 1,3 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов програв суд Коломойському на 1,3 мільярда

Фондовий ринок
1168
7 червня Госпсуд Дніпропетровської області задовольнив позов ТОВ “Спірит Фінанс” до ВАТ “Південний гірничо-збагачувальний комбінат” у справі №904/4009/18 і вирішив стягнути з відповідача на користь позивача 1,3 мільярда гривень.
Про це з посиланням на судові матеріали повідомляє Finbalance.
Зазначається, що згідно з судовими матеріалами, у вересні 2017 року загальні збори акціонерів ВАТ “Південний ГЗК” прийняли рішення про виплату дивідендів на 16,16 млрд грн (10,16 грн в розрахунку на одну просту акцію).
Повідомляється, що в установлений законом термін дивіденди не були виплачені ряду акціонерів компанії, а саме: Мелчет Інвест Лімітед (Багами), Дакстон Холдінгз Лімітед (Кіпр), Лакріно Інвестментс Лімітед (Кіпр), Мілнербей С.А. (Британські Віргінські острови), Бріммілтон Лімітед (Британські Віргінські острови), Ренальдо Інвестментс Лімітед (Кіпр).
У травні-2018 зазначені акціонери ВАТ “Південний ГЗК” на підставі договорів факторингу відступили відповідні права вимоги для ТОВ “Спірит Фінанс” в розмірі 1,17 млрд грн.
Однак ВАТ “Південний ГЗК” грошові зобов’язання перед ТОВ “Спірит Фінанс” також не виконало.
В рамках зазначеного судового спору ВАТ “Південний ГЗК” подавало зустрічний позов з вимогою визнати несправжніми (фактично агентськими) згадані договори факторингу. Однак суд відмовився задовольнити ці вимоги ВАТ “Південний ГЗК”.
За даними держреєстру, кінцевим бенефіціаром ВАТ “Південний гірничо-збагачувальний комбінат” є Ринат Ахметов.
Засновником ТОВ “Спірит Фінанс” зазначено ТОВ “Спірит Солюшнс”, засновниками якого в свою чергу є декілька фізосіб. Серед них – Артем Замша, який з 2013 року є директором збанкрутілої компанії “Аеросвіт” і призначався головою наглядової ради Стахановського заводу феросплавів (ці структури пов’язували з “приватівцями”).
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас