Венесуела вводить купюру номіналом 50 тисяч боліварів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела вводить купюру номіналом 50 тисяч боліварів

Валюта
488
Венесуела введе відразу три нові банкноти номіналом в 10 тисяч, 20 тисяч і 50 тисяч боліварів на тлі гіперінфляції, яка ускладнила звичайні фінансові операції в розореній кризою країні.
Про це йдеться в оголошенні Центрального банку Венесуели, повідомляє Bloomberg.
«Центральний банк країни… почне поширювати нові банкноти номіналом в 10 000, 20 000 і 50 000, щоб зробити платежі більш ефективними і полегшувати ділові операції», – йдеться в повідомленні.
Через високу інфляцію в Венесуелі паперові гроші стали непотрібними. Споживачі, як правило, розплачуються за допомогою пластикових карток або електронних гаманців, попри ненадійні банківські системи в країні, а також більше віддають перевагу доларам США. Однак багато послуг, наприклад, проїзд у громадському транспорті або купівля палива, вимагають оплати готівкою.
Готівкові гроші у Венесуелі вже більше року є дефіцитом. Пенсіонери, яким за законом виплачуються пенсії готівкою, а також інші жителі країни змушені витрачати довгі години очікування в банках і банкоматах. Банки обмежують одноразове зняття готівки сумою, еквівалентною приблизно одному долару США, яка видається десятками банкнот, у той час як більшість постачальників послуг та товарів відмовляються приймати дрібні купюри.
Раніше купюрою з найвищим номіналом у Венесуелі були 500 боліварів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас