У Києві налічується 609 тисяч платників податків - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві налічується 609 тисяч платників податків - ДФС

Казна та Політика
565
У Києві налічується 609 тисяч платників податків, які перебувають на обліку в органах ДФС.
Про це повідомила начальник Головного управління Державної фіскальної служби в Києві Людмила Демченко.
“Сьогодні в місті Києві зареєстровано 609 тисяч платників податків, а це 17% від всіх зареєстрованих платників по Україні. У нас 234 тисячі фізичних осіб, і 375 тисяч – юридичних”, – зазначила Демченко.
За її словами, за п’ять місяців цього року від Києва до зведеного бюджету надійшло 41,5 млрд грн. До бюджету Києва за 5 місяців надійшло 12 млрд грн, що на 21% більше, ніж за результатами попереднього року, сказала вона.
Демченко зазначила, що лідером надходжень до бюджету є податок на доходи фізичних осіб – 51%. На другому місці по надходженнях – єдиний податок (22%), плата за землю (16%).
Водночас заступник голови КМДА Микола Поворозник повідомив, що зараз триває формування нового бюджету столиці на 2020 рік.
За його словами, джерел, звідки бюджет Києва бере кошти, багато.
“Основне джерело – це податок на доходи фізичних осіб, це левова частина бюджету, також це надходження від оренди і продажу землі, надходження від оренди і продажу комунального майна, податок підприємств. Крім цього, сьогодні туристичний збір – це найбільш прогресивний податок. Темпи росту за півріччя складають близько 45%, це говорить про те, що цей податок виводиться з тіні, він не є додатковим навантаженням на підприємців, а є насамперед для розвитку туристичної галузі”, – зазначив він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас