Уряд зобов'язав "Енергоатом" продавати електроенергію за фіксованою ціною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд зобов'язав "Енергоатом" продавати електроенергію за фіксованою ціною

Фондовий ринок
904
Уряд зобов’язав компанію “Енергоатом” продавати 90% виробленої електроенергії за фіксованою ціною, фактично позбавивши компанію ДТЕК конкурента на українському ринку.
Про це повідомив представник Президента в Кабміні Андрій Герус.
“Сьогодні Кабінет міністрів знову вносить зміни до постанови про ПСЗ. Я хочу звернути увагу, що відповідно до тієї постанови, яка сьогодні пропонується, 90% від “Енергоатому” буде продаватися за фіксованою ціною, гарантованою покупцеві. Фактично ринок – це значить ринкова конкуренція, коли дві найбільші компанії (“Енергоатом” і ДТЕК – ред.) в умовах відсутності імпорту ці дві компанії хоч якусь конкуренцію забезпечували. Але якщо на 1 компанію покладаються обов’язки 90% своєї електроенергії продавати за фіксованою ціною і не брати участі в конкурентному ринку, то для другої компанії не залишається ніякого конкурента і це просто вільний лібералізований ринок для однієї компанії”, – зазначив Герус.
За його словами, забезпечення конкуренції в таких умовах неможливо, причому зрозуміло, заради інтересів якої компанії приймаються подібні рішення уряду.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас