Huawei призупиняє розробку нових ноутбуків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei призупиняє розробку нових ноутбуків

Фондовий ринок
883
Через американські санкції компанія Huawei змушена призупинити розробки ноутбуків на процесорах Intel і AMD.
Джерела в Тайвані запевняють, що китайський гігант попросив своїх партнерів по ланцюжку поставок припинити роботи.
Компанія також попросила призупинити роботу над новими проектами. Цей крок зачіпає як власні комп’ютери Huawei MateBook, так і пристрої суббренду Honor, які продаються під брендом MagicBook.
За даними Digitimes, кілька постачальників отримали від Huawei пам’ятку про припинення поставок. Проблеми пов’язані з тим, що у Huawei немає альтернативи Intel і ОС Windows. І Intel, і Microsoft є американськими компаніями і не мають можливості вести бізнес з Huawei. AMD, процесори якої встановлені на деяких ПК Huawei, також є американською компанією.
Незважаючи на те, що Huawei змогла запастися чіпсетами для своїх мобільних телефонів після того, як торік США припинили співпрацювати з ZTE, вона не змогла зробити те ж саме для свого бізнесу ноутбуків.
Сегмент ноутбуків Huawei значно зріс відтоді, як він почав розвиватися кілька років тому. Очікувалося, що зростання відвантаження досягне 277,3%, але ця цифра більше не буде досягнута після нещодавніх подій. MateBook X Pro, випущений раніше в цьому році, встановив рекорд продажів, принісши 10 мільйонів єн всього за 10 хвилин в китайському магазині електронної комерції.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас